Je tudi pri vas spet prišel čas za pregled čolna?

Da, vsako lastništvo prinaša tudi obveznosti. Kot je potrebno vsako leto poskrbeti za registracijo avtomobila in seveda tudi za tehnični pregled, pri plovilih ni nič drugače. In kot lastnik plovila, se boste strinjali, da tehnična brezhibnost in opremljenost plovila pomeni ne samo večjo varnost za vas in vašo družino, ampak tudi za vse ostale udeležence na morju.

Obveznost pregleda in njegova pogostost je odvisna od vrste plovila in namena uporabe. Osnovni pregled morajo opraviti vsa plovila ped njihovim prvim vpisom. Izvzeta so plovila, ki spadajo k drugim plovilom in pa čolni krajši od 3 metrov (razen če moč motorja ne presega 3,75kw).

PREGLED ČOLNA MORATE OPRAVITI NA VSAJ VSAKIH 5 LET!

Periodično se opravljajo redni pregledi čolni takole:

  • Za osebno rabo vsakih 5 let.
  • Za čolne za gospodarsko rabo vsaki 2 leti.
  • Javni prevoz oseb – 1 leto.

KAKO PREVERITI KDAJ POTEČE?

Na vpisnem listu svojega plovila lahko vedno preverite, do kdaj vam velja plovno dovoljenje oziroma kdaj boste morali opraviti naslednji redni pregled čolna.

KDO LAHKO OPRAVI PREGLED ČOLNA?

Če imate plovilo krajše od 12 m, vam lahko pregled opravi Uprava Republike Slovenija za pomorstvo ali pooblaščen klasifikacijski zavod, pregled daljšega plovila pa vam lahko opravi samo pooblaščen klasifikacijski zavod.

KJE LAHKO OPRAVIM REDNI PREGLED PLOVILA?

Uprava Republike Slovenije za pomorstvo opravlja preglede čolnov, dolžine do 12 m, na svojem sedežu v Kopru in njenih izpostavah v Izoli in Piranu, kar pomeni, da je lahko logističen zalogaj tudi precej drag.

V kolikor prihajate iz štajerskega dela Slovenije in okolice, imate v naslednjih mesecih možnost, da prihranite stroške s prevozom plovila na Obalo, saj v sodelovanju z Upravo Republike Slovenije, organiziramo SKUPNE PREGLEDE PLOVIL.

KDAJ?

  • 31. marec 2021 (sreda), od 10.00 do 14.00
  • 28. april 2021 (sreda), od 10.00 do 14.00
  • 12. maj 2021 (sreda), od 10.00 do 14.00

TOČNA LOKACIJA?

  • Ptujska cesta 63, Miklavž na Dravskem polju (Prodajni center Moto-nautika)

KAKO LAHKO REZERVIRAM?

 

POHITITE S PRIJAVAMI, KER SE TERMINI HITRO POLNIJO!!

KDO SMO?

PRODAJNI SALON MOTO-NAUTIKA

V več kot desetletju poslovanja smo vzpostavili in ohranili stike z največjimi imeni v svetu navtike. Za ladjedelnico GRAND smo leta 2010 postali generalni uvoznik gumenjakov za slovensko tržišče. S hitro rastjo smo svojo prodajo razširili na Hrvaško, Črno Goro, Kosovo, Srbijo in Makedonijo.

Naslov:

Ptujska cesta 63
2204 Miklavž na Dravskem polju
Slovenija

Kontakt:

+386(0)2 629 04 00
+386(0)31 386 951
info@moto-nautika.com
www.moto-nautika.com

Delovni čas:

Ponedeljek - Petek
08:00 - 18:00
Sobota
09:00 - 13:00
Nedelja in prazniki
ZAPRTO

POTREBUJETE NASVET?

NAŠ SVETOVALEC VAM Z VESELJEM POMAGA!

NAVTIKA